2021-07-27 14:21:17• hírek • Agerpres

Medve támadt egy juhászra egy Kászonújfaluhoz közeli esztenán

Illusztráció: pixnio.com
Illusztráció: pixnio.com

Medve támadt egy 46 éves férfire hétfő este egy Kászonújfalu közelében levő esztenán. A juhászt több mellkasi és hastájéki sérüléssel szállították kórházba.

András Zoltán, Kászonaltíz polgármestere az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, a férfi megpróbálta elkergetni a juhokat kerülgető medvét, és akkor a nagyvad rátámadt és megharapta. 'Valószínűleg a kutyák riasztották a többi juhászt, akiknek sikerült elkergetniük a medvét' - mondta a község elöljárója.


Kiss Edit, a csíkszeredai megyei sürgősségi kórház szóvivője elmondta, a férfit hétfő este vitték be a kórházba nem túl súlyos sérülésekkel, és kedd reggel haza is engedték, miután sebeit ellátták.


András Zoltán pedig elmondta, hogy az utóbbi időben egyre több udvarba, háztáji gazdaságba törnek be a medvék a környéken, a községhez tartozó településeken. Régebben az ősz beállta előtt nem igen jártak be a kertekbe a medvék, de most már a helyieknek készenlétben kell állniuk egész nyáron, éjjel-nappal. A polgármester szerint az emberek már nem is nyújtanak be kártérítési kérelmet, ha a medve megöli egy-egy juhukat vagy tehenüket, 'mert tudják, hogy semmit nem érnek el, csak az idejüket vesztegetik hiába a bürokrácia útvesztőjében'.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: